Text Size
Marți, August 03, 2021

EMIM

ECOSISTEM MULTIFUNCTIONAL PENTRU INTEGRAREA SERVICIILOR MEDICALE DE TIP “SELF-MANAGEMENT DISEASE” (EMIM)


Obiectivele specifice ale proiectului:


1. a. Dezvoltarea unei aplicatii pentru Pacient (AP) ce implementeaza servicii de tip „self-management disease” (SMD) particularizate pentru diabetici. Aceste servicii colecteaza datele introduse de ceilalti actori din sistem, integreaza feedback-ul dat de pacient si implementeaza algoritmi de predictie si decizie care sa-l ajute pe pacient în gestionarea afectiunii. Aplicatia va permite dezvoltarea unui dialog online medic-pacient care elimina necesitatea vizitelor redundante la cabinetul doctorului. Prin integrarea cu celelalte aplicatii din ecosistem, pacientul poate vedea în orice moment unde gaseste medicamentele pentru o anumita reþeta, precum si preþurile acestora.


2. b. Dezvoltarea unei aplicatii pentru medici (AM) care sa faciliteze consultarea parerii statistice a altor medici/farmacisti (fara a dezvalui identitatea) în cadrul unor afectiuni/criterii pentru prescrierea unui tratament. Sistemul va folosi cunostintele/parerea/diagnoza medicilor si farmacistilor la nivel macro, eliminand sau inlocuind greseli medicale/farmacologice singulare. AM include servicii de tip “paperless hospital” prin care se reduce birocratia actuala existenta intre cabinetele medicilor, precum si servicii de „data mining” prin care se dezvolta rapoarte complexe care evidentiaza anumite situatii globale ale starii de sanatate. Platforma va integra, de asemenea, functionalitati ce se adreseaza furnizorilor independenti de servicii medicale (injectii, tratamente, ingrijire batrani, etc.): programare vizite, cautare furnizor, acreditare furnizor s.a.


3. c. Dezvoltarea unei aplicatii pentru Farmacisti (AF) prin care acestia vor avea acces la o baza online de parafarmaceutice/OTC/medicamente, întretinuta si updatata in mod continuu. Farmaciile vor fi interconectate cu ecosistemul multifunctional, prin care farmacistul poate consulta solutiile si tratamentele date de medici pentru o anumita afectiune, poate analiza feedback-urile date de catre ceilalti actori din sistem cu privire la un tratament sau un medicament pentru o anumita afectiune. Se vor integra anumite servicii de tip ERP care sa-i ajute pe farmacisti în gestionarea relatiilor cu ceilalti actori ai sistemului de sanatate.


Platforma online creata - ECOSISTEM MULTIFUNCTIONAL- pentru integrarea serviciilor medicale de tip "self-management disease"


Proiect finantat prin:

Programul Operational Competitivitate 2014-2020 - cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala.


Axa Prioritara 2 - "Tehnologia informatiei si comunicatiilor(TIC) pentru o economie digitala competitiva".


Actiunea 2.2.1 - "Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere".


www.fonduri-ue.ro
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati
www.fonduri-ue.ro


Beneficiar: SC ROMSOFT SRL
Partener: SC DOHU CONSULTING SRL


Valoarea proiectului:
4.923.682.33 lei(din care contributia Uniunii Europene prin FEDR este de 2.399.640.03 lei si 423.465.89 lei din budetul national)


Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.